Hvordan forhindre misfarging av metallglidelås?

Med utviklingen av klesindustrien blir de nye materialene, nye prosessene, vaskeprosessene og etterbehandlingsmetoder for plaggprodukter mer og mer diversifisert.Det skal imidlertid bemerkes at en rekke behandlingsmetoder lett kan forårsake misfarging avglidelåser i metall' tenner og trekkhoder, eller forårsake flekkeroverføring av metallglidelåser under vask eller etterbehandling.Denne artikkelen analyserer årsakene til misfarging av følgende metallglidelåser og de forebyggende tiltakene som kan tas for å eliminere eller forhindre misfarging.

Kjemiske reaksjoner av metaller

Kobberlegeringer er kjent for å reagere med syrer, baser, oksidanter, reduksjonsmidler, sulfider og andre kjemikalier, noe som forårsaker misfarging.

Sorte tenner metallglidelåserer utsatt for misfarging på grunn av kjemikalierester i stoffet, eller når kjemikalier tilsettes under vask.Kjemiske reaksjoner oppstår også lett mellom stoffer som inneholder reaktive fargestoffer og kobberlegeringer.

Kjemiske reaksjoner har en tendens til å oppstå ved høy temperatur og fuktighet.Hvis produktet legges i plastposer umiddelbart etter sying, vask og dampstryking, og oppbevares i plastposer over lengre tid, er metallglidelåsen lett å endre farge.

Ull og bomullsstoffer misfarges under vask

Misfarging oppstår hvis kobberglidelåser festes til bleket ullstoff.Dette er fordi kjemikaliene som er involvert i blekeprosessen ikke er fullstendig renset eller nøytralisert, og stoffet frigjør kjemiske gasser (som klor) som reagerer med glidelåsoverflaten under våte forhold.I tillegg, hvis det ferdige produktet pakkes umiddelbart etter stryking, vil det også føre til misfarging av glidelåser som inneholder kobberlegeringer på grunn av fordampning av kjemikalier og gasser.

Målinger:

Rengjør og tørk stoffet grundig.
Kjemikaliene som er involvert i vaskeprosessen bør være tilstrekkelig rengjort og nøytralisert.
Emballasje bør ikke utføres umiddelbart etter stryking.

Misfarging av skinnprodukter

Glidelås i messing med åpen endes kan bli misfarget av reststoffer fra garvemidler og syrer som brukes i garveprosessen.Lærgarving involverer ulike garvemidler, som mineralsyrer (som svovelsyre), tanniner som inneholder kromforbindelser, aldehyder og så videre.Og skinn er hovedsakelig sammensatt av animalsk protein, væsken etter behandling er ikke lett å håndtere.På grunn av tid og fuktighet kan kontakt mellom rester og metallglidelåser forårsake misfarging av metall.

Målinger:

Læret som brukes bør vaskes grundig og nøytraliseres etter soling.
Klær bør oppbevares i et ventilert og tørt miljø.

Misfarging forårsaket av sulfid

Sulfidfargestoffer er løselige i natriumsulfid og brukes hovedsakelig til farging av bomullsfiber og lavkostfarging av bomullsfiberblandinger.Hovedvarianten av sulfidfargestoffer, sulfidsvart, reagerer med glidelåser som inneholder kobberlegeringer ved høye temperaturer og fuktighet for å danne kobbersulfid (svart) og kobberoksid (brunt).

Målinger:

Klærne bør vaskes og tørkes grundig umiddelbart etter behandling.

Avfarging og misfarging av reaktive fargestoffer for syprodukter

Reaktive fargestoffer som brukes til farging av bomull og linprodukter inneholder metallioner.Fargestoffet reduseres med kobberlegeringen, og forårsaker misfarging eller misfarging av stoffet.Derfor, når reaktive fargestoffer brukes i produkter, har glidelåser som inneholder kobberlegeringer en tendens til å reagere med dem og misfarges.
Målinger:

Klærne bør vaskes og tørkes grundig umiddelbart etter behandling.
Skill glidelåsen fra stoffet med en tøyremse.

Korrosjon og misfarging av plaggprodukter på grunn av farging/bleking

På den ene siden er plaggprodukter i glidelåsindustrien ikke egnet for farging fordi kjemikaliene som er involvert kan korrodere glidelåsens metalldeler.Bleking på den annen side kan også korrodere tekstiler og metallglidelåser.
Målinger:

Plaggprøver bør farges før farging.
Vask og tørk klærne grundig umiddelbart etter farging.
Vær oppmerksom på konsentrasjonen av blekemiddel.
Blekemiddeltemperaturen bør holdes under 60°C.


Innleggstid: 25. juli 2022
WhatsApp nettprat!